Tommi SoidinmäkiBiografia

Karismaattinen ja upeaääninen Tommi Soidinmäki - suomalaisten kestosuosikki jo 14 vuoden ajan. Tommi hurmasi Tangomarkkinoiden tuomariston vuonna 2004 ja voitti tangokuninkuuden. Tommi on sen jälkeen levyttänyt jo kahdeksan pitkäsoittoa, joista tuorein julkaistiin heinäkuussa 2018. Artistin suosituimpia kappaleita vuosien varrella ovat olleet mm. Laulu joutsenien, Mikä lähtee ei koskaan palaa, Lemmenjuomaa, Nocturne, Iskelmä ja kesä, Päivä jälkeen sen sekä Saunaralli.

Tommi Soidinmäki (2004)
Kotkan siivet (2006)
Ota Minut (2007)
Matkalla (2010)
Yöhön valkoiseen (2011)
Joulun hiljaisuus (2012)
Yhdeksäs elämä (2014)
Päivä jälkeen sen (2018)

Vuosien saatossa Tommi Soidinmäki on ollut mukana monessa – eikä tahti hidastu! Vuonna 2017 Tommi solmi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa ja aloitti tekemään uutta musiikkia Maki Kolehmaisen tuotantotiimin kanssa. Alkuvuodesta 2017 Tommi julkaisi singlen Ensilunta, jossa hän duetoi Aikakoneesta tutun Sanin kanssa. Myös viime vuoden puolella julkaistut Päivä jälkeen sen ja Ääretön -kappaleet ovat soineet radiolistojen kärkipäässä. Keväällä 2018 Tommi sai kultalevyn singlestä Kaksi palavaa. Päivä jälkeen sen -albumilta julkaistiin juhannusviikolla vielä single Saunaralli, josta on povattu vuoden 2018 kesähittiä. Saunaralli on ollut mm. Radio Top 20 -listan sijalla 1. sijalla. Päivä jälkeen sen -albumi on soundimaailmaltaan erilainen kuin aiemmat levytyset ja tuo esiin Tommista uusia puolia laulajana.

Tommi Soidinmäki kiertää keikoilla ammattimuusikoista koostuvan Vastakaiun kanssa. Tommi & Vastakaiku ovat saaneet kiitosta erityisesti monipuolisesta ja tyylikkäästä ohjelmistostaan sekä raikkaista sovituksistaan. Ohjelmistoa voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaiseksi tilaisuuden luonteesta riippuen.

Tommin joulunalusaikaan on viime vuosina kuulunut suosittu Joulun hiljaisuus -konserttikiertue. Klassisen laulukoulutuksen saanut Soidinmäki konsertoi myös duona pianistivaimonsa Jennin Kupari-Soidinmäen kanssa. Heidän ”En pelkää rakastaa” -konserttinsa on tyylikäs kokonaisuus, jota on kuultu konserttisaleissa ympäri Suomen.

Keikkojen ja konserttien lisäksi Tommilla on kokemusta myös monista teatterirooleista. Tommi on nähty mm. Helsingissä Taivallahden teatterin Rosvo-Roopen pääroolissa sekä Nuori mylläri- ja Ansa & Tauno -musiikkinäytelmien pääosissa. Monipuolisuus ja vahva ammattitaito ovatkin Tommin valtteja oli kyseessä sitten tanssilava tai laivan yökerho!

Tommi Soidinmäki teki yllättäen aluevaltauksen myös vaate- ja korusuunnittelun aloilla. Haaveista ja lehtiöön tehdyistä luonnoksista tuli totta, kun Tommin ja Westerback 1897:n yhteistyöstä syntynyt Ekso-korusarja tuli valtakunnalliseen myyntiin maaliskuussa 2018. Tommi vierailee Ekso-korukiertueella Kultajousi-liikkeissä ympäri maan.

Tommi on nähty muutamia kertoja jopa catwalkilla! Tommi Soidinmäki production feat. Iina Naumanen on uusi kotimainen vaatemerkki, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Soidinmäen kanssa alalla arvostettu vaatesuunnittelija Iina Naumanen.

”Kiitän kaikkia, että olen saanut jatkaa tätä työtä!” -Tommi